Varukorgen är tom

Bordsdukning för olika typer av event

Att organisera en fest eller en middagsbjudning kan vara ett rätt enkelt uppdrag om man bara har en plan. Speciellt vid lite större tillställningar är det flera faktorer som ska gå ihop. Lokalen ska till exempel bokas och dekoreras, bordsplaceringen ska planeras, mat och dryck ska ordnas och underhållning bokas i god tid. Alla dessa saker ska dessutom göras med målgruppens preferenser i åtanke. Det finns alltså en hel del som ska göras, men bara du har en bra planering kan du organisera och koordinera i princip vilket event som helst.

Att sätta upp klara mål gällande tema, syfte och omfattning av eventet kan hjälpa dig att välja rätt bordsdukning och dekoration. Detta är en viktig aspekt av alla sorters event som involverar snacks, drinkar eller hela menyer. Allt från estetik och tillgänglighet till eventets karaktär bör tänkas igenom innan du bestämmer dig för din dukning. Alla tillställningar har olika formella och informella regler och riktlinjer när det kommer till servering och dukning. Följande är några tips du kan använda dig av för att välja rätt artiklar till olika sorters event:

Barnkalaset

För födelsedagskalas eller till exempel en halloweenfest för barn kan det vara bra att välja en bordsdukning som är av det mindre ömtåliga slaget. Olyckor händer lätt vid matbordet när barn är inblandade. Med tallrikar och glas i plast gör det dock ingenting om något välts omkull eller tappas i golvet. För att göra det lite roligare kan du välja tallrikar med tecknade figurer eller bestick i olika färger.

Den formella middagen

För lite finare event som en formell middagsbjudning kan fint porslin vara ett bra alternativ som hjälper till att sätta en klassisk prägel på kvällen. Porslin med guld eller silverfärgade mönster passar bra på fina tillställningar som exempelvis en bal eller gala. Till finporslinet använder man vanligen bestick i silver. Bordsdukningen är en viktig del av det formella eventet och du kan satsa på att hyra glas, porslin, bestick och annat från ett uthyrningsföretag med kvalitativa artiklar.

Företagseventet

Företag och organisationer anordnar ibland event i syfte att förbättra relationer, samarbeten eller för att öka produktiviteten och arbetsglädjen hos sina medarbetare. Under företagseventen bjuds det vanligen på någon typ av snacks och mat som är enkel och flexibel att äta medan man minglar. Engångstallrikar och plastglas kan här vara en god idé. Är eventet av det lite finare slaget kan man istället satsa på snygga brickor och asjetter.

Cocktailpartyt

Ett cocktailparty kan anordnas i ett socialt, personligt eller nätverkande syfte. Eventet är en kombination av ett avslappnat och formellt upplägg och detta kan även speglas i bordsdukningen. Den lätta maten kan serveras på dekorativa fat och kombineras med olika typer av spännande cocktailglas i varierande former.

Om du ska anordna ett event och vill hyra glas, porslin eller bestick av något slag kan du vända dig till Aladdins party uthyrning. Hos dem hittar du festliga artiklar för alla olika typer av event. 

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Aladdins Uthyrning.”

Share this