Varukorgen är tom

Skapa förutsättningar för nätverkande på ditt företagsevent

Städer som Stockholm erbjuder mycket för de företag och organisationer som bestämt sig för att investera i ett företagsevent. Det breda utbudet av unika lokaler, spännande sightseeing och roliga happenings är några av de skäl till varför staden passar bra som bas för olika typer av företagsaktiviteter. The International Congress & Convention Association rankade Stockholm på plats 19 i en global undersökning vilket inte är en helt dålig placering. Staden erbjuder unika möjligheter för både arrangörer och deltagare. Men vad ska man tänka på innan man planerar sitt företagsevent? Kan det räcka med att planera en utomhusfest och hyra tält i Stockholm? Hur får man folk att prata med varandra? Vilka aktiviteter ska anordas?

En av de viktigaste aspekterna av ett företagsevent är att det skapar möjligheter för deltagarna att utvidga sina professionella nätverk. Ett framgångsrikt nätverkande med andra inom branschen kan leda till värdefulla relationer, samarbeten och en chans att dela kunskaper och lära av varandra. Det kan stärka sammanhållningen inom en grupp och främja relationer inom företaget så väl som skapa externa kontakter. Med det sagt finns vissa saker som kan hjälpa deltagarna att komma i kontakt med varandra och mingla. Några av dessa förklaras nedan:

Teknologi

Innovativa lösningar så som mobila applikationer kan hjälpa deltagarna att nätverka på ett effektivt sätt. Det finns idag många appar att välja mellan där arrangören kan registrera information om gästerna. Apparna kan även användas för att kommunicera olika typer av viktig information till deltagarna som schema och programpunkter. Med hjälp av denna information tas en del av pressen bort från arrangörerna och kan ge deltagarna chansen att få veta mer om varandra innan eventet går av stapeln. Använder man sig av appar under ett event är det viktigt att se till så att det finns god internetuppkoppling på plats.

Aktiviteter

Det finns en hel del roliga och spännande aktiviteter som arrangören kan planera för att få deltagarna att verkligen interagera med varandra under ett företagsevent. Aktiviteterna kan vara allt från roliga ”lära känna varandra-lekar” till samarbetsövningar och grupptävlingar. Saknar du inspiration kan du hitta massa roliga tips på nätet.

Gästlistan

När du vet vilka deltagare som kommer att närvara vid eventet kan du använda denna lista för att göra en bra bordsplacering. En bra bordsplacering under ett företagsevent bör fokusera på att skapa tillfällen för nätverkande. Sätt alltså inte personer från samma avdelning eller ens samma företag bredvid varandra, utan ta chansen att fösa ihop personer som kanske annars inte skulle ha kontakt med varandra.

Efter eventet kan deltagarna förutom en hel del roliga minnen, i bästa fall även gå hem med fickan full av visitkort och flera nya förfrågningar på LinkedIn och Facebook. För att anordna ett bra företagsevent kan du vända dig till olika eventplanerare för att få hjälp med allt från program till bokning av lokal. Vill du hyra utrustning eller dekoration kan du istället kontakta ett uthyrningsföretag som Aladdins Uthyrning. Hos dem kan du exempelvis hitta stolar, bord, porslin, dekoration, barstolar eller hyra festtält i Stockholm.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Aladdins Uthyrning.”

Share this