Varukorgen är tom

Tips på hur du kan dekorera ditt partytält

Vare sig det gäller ett cocktailparty, en födelsedagsfest eller ett bröllopsfirande kan ett tält göra under för ditt utomhusevent i sommar. Du skyddar dig mot eventuella väderförändringar som vind och regn, eller kan ha det som ett ställe att skydda dig och dina gäster från den heta sommarsolen. Tältet kan även vara en rolig dekoration och blir en naturlig samlingspunkt för folksamlingen.

Många har upptäckt tältets festliga egenskaper och det har blivit ett populärt alternativ för tillställningar utomhus. När du väljer ditt tält bör du fundera över vilket typ av event du ska hålla. Hur många gäster ska komma, vad är temat och vilka tillbehör behöver du? Därefter kan du välja storlek och utformning samt kan lättare välja dekoration. Ofta kan du hitta tillbehör och dekorativa festartiklar hos samma företag som erbjuder tält uthyrning.

Följande är några roliga idéer du kan använda dig av för att höja feststämningen i ditt tält:

Ljus

Utan ljus kan ett tält bli mörkt och tråkigt på kvällen, men med hjälp av lyktor, ljusstakar och strålkastare kan du värma upp gästerna. Sätt upp ljusslingor runt ingången eller häng upp dem i taket för att få till en riktigt mysig stämning.

Tema

För födelsedagar eller informella företagsfester kan det vara riktigt kul och inspirerande att sätta ett tema på festen. Förutom att till exempel ha en klädkod, kan du även dekorera ditt tält i samma stil. För ett barnkalas kan du förslagsvis ha ett superhjältetema och kanske till och med visa film på tältväggen.

Blommor

Dekorera både in och utsida med riktiga eller artificiella blommor för den lite finare tillställningen. Du kan välja partytält och hyra blommor i olika färger för att skapa en vacker back drop för exempelvis en bröllopsfest.

Band

Använd band och rosetter för att dekorera och drapera tältets väggar och tak. Banden kan även användas på bord och stolar och fungera som en kontrast till dukningen.

Om du vill hyra partytält i Stockholm kan du vända dig till Aladdins Uthyrning. Hos dem hittar du tält i olika storlekar och prisklasser som passar alla olika typer av event. Hos Aladdins hittar du även möbler och dekoration för din fest.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Aladdins Uthyrning.”

Share this